FANZINGO

“JAG ÄR MED I FANZINGOS STYRELSE FÖR JAG VILL FÖRÄNDRA VEM SOM FÅR SYNAS I SVENSK MEDIA”

Skådespelaren David Nzinga blev igår invald i Fanzingos styrelse och berättar att representation alltid är något som han varit medveten om och tryckt på. David har nyss synts som skådespelare i succélångfilmen ”Måste Gitt”och TV-serien “Hassel”. Nu skriver han på en egen långfilm ”Kluven Dröm”, tillsammans med Sebastian Lagerqvist, som har blivit utvald till Stockholm Debut.

– När jag var liten hade jag ingen som jag själv kunde känna igen mig i när det gällde svenska produktioner, filmer och TV. Det var alltid amerikanska grejer och det är för långt borta. En sak med representation är att man skapar förebilder, igenkänning och inkluderar en större grupp av människor. Varför det är viktigt? För det är verkligheten skulle jag säga.

David vill engagera sig i Fanzingo för att kunna påverka en större grupp av människor och göra större förändringar. Han tror att vi kan förändra genom att se till att fler människor med olika perspektiv och härkomst får komma till tals och göra media.

– Det är viktigt för att alla har olika perspektiv beroende på var man kommer ifrån. Så det är viktigt att alla får göra sin röst hörda. För vi har ju inte en och samma röst. För mig är det även viktigt att styrelsen skildrar den målgruppen och mångfalden som redan finns i verksamheten.
.

Övriga i Fanzingos styrelse är: Anna Serner (VD Svenska Filminstitutet), Maureen Hoppers (strateg inom mångfald och inkludering), Carolina Frände (Konstnärlig ledare Skärholmens Stadsteater), Johan Almqvist (VD varumärkes-och designbyrån Grow), René Patricio León Rosales(Forskningsledare på Mångkulturellt centrum i Fittja),Stina Balkfors (driver Tillitsverket), Malin Dahlberg(Ekonomichef Kulturhuset Stadsteatern), Cecilia Wassaether (PR-och kommunikationsstrateg).

Foto: Blerim Nosha